Syysloma vietetty
"Hyvä työntekijä sairastaa lomalla" - näin kävi juuri minulle. Streptokokki aiheutti angiinan ja sen paraneminen olikin pitkä prosessi. Vielä tänäänkin vetelen viimeisiä antibiotteja eli juoksemaan en ole päässyt. Äsken kylläkin kävin kokeilemassa juoksua, mutta muutaman kilsan jälkeen tuntui pahalta eli jatkoin sitten lenkkiä kävellen. Ohessa muutama kuva tuolta lenkiltä. Keli oli loistava ja seura mitä parhainta. Harmi ettei juoksu sujunut, mutta hyvä fiilis jäi lenkistä!
Koska en päässyt lenkkeilemään ja en edes voinut tehdä lihaskuntoa huonon voinnin takia, niin keskityin etsimään hyviä sokerittomien herkkujen reseptejä. Ihme juttu että kun makaa kotona niin tekee herkkuja mieli koko ajan. Kokeilin leipoa jauhotonta ja sokeritonta suklaakakkua ja laitankin siitä teille reseptin kuvien kera. Tosiaan kakku ei ole täysin sokeriton vaan sokeri on korvattu palmusokerilla. Palmusokeri paketissa lukee, että: Palmusokeri valmistetaan kookospalmun kukinnon nektarista. Nektari eli mesi kerätään kukinnoista ja keitetään, kunnes se on sokeria. Valmis palmusokeri on väriltään kauniin ruskeaa ja maultaan aromikas sekä pehmeä. Palmusokeri on terveellisempi vaihtoehto tavalliselle sokerille, koska se sisältää sokerin lisäksi mineraaleja ja muita ravintoaineita. Palmusokerin glykeeminen indeksi on matala (GI 35), eli se vaikuttaa huomattavasti vähemmän verensokeriin, kuin tavallinen sokeri.
Tämän suklaakakun resepti on otettu Fitfashion- sivuilta. Samanlaiseen reseptiin törmäsin kerran iltalehden kautta eli mukailin näitä kahta reseptiä. Tässä siis ohje "terveelliseen" suklaakakkuun :)
SUKLAAKAKKU
6 munaa
2,5 dl raakakaakaojauhetta
1 dl kookosöljyä
2 dl palmusokeria
0,5 tl leivinjauhetta
Kävin ostamassa nämä tarvikkeet Lidlistä, koska meidän perheen ruokaostokset pääsääntöisesti ostetaan sieltä. Leivinjauhe olikin kaapissa valmiina, mutta nuo puhdistamon tuotteet saa Lidlistä. Varmasti myös muilla valmistajilla on yhtä hyviä.
Sitten vielä ohje taikinan tekoon. Lämmitä kookosöljy nestemäiseksi ja lisää joukkoon raakakaakaojauhe. Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti valkuaiseen puolet eli 1dl palmusokerista sekä leivinjauhe. Tämän jälkeen sekoita keltuaisten joukkoon loput eli 1dl palmusokerista.
Sekoita kookosöljy/raakakaakaomassa keltuaismassan sekaan varovasti käännellen. Sen jälkeen yhdistä valkuaiset keltuaismassaan varoen. Tässä tein itse sen virheen, että en kunnolla sekoittanut eli jossakin kakkupalassa maistui suklaa enemmän kuin toisessa eli kannattaa sekoittaa tarpeeksi. Kuitenkaan valkuaisen ilmavuus ei saisi kovin kärsiä.
Kaada taikina irtopohjavuokaan (käytä pohjalla ja reunoilla leivinpaperia). Itse en käyttänyt kuin pohjassa ja reunat voitelin kookosöljyllä. Toimi ainakin minulla eli sain kakun nätisti irti vuuasta. Vuoka kannattaa olla pienehkö eli minulla on 24cm ja kakusta tuli matala. Mitä pienempi vuoka sitä komeampi kakku :) Luulisin että 18 cm tulee oikein hyvä ja tarpeeksi korkea kakku.
Paista 180 asteisessa uunissa keskitasolla noin 35 minuuttia. Jäähdytä hetki ja irrota kakku vuuasta. Kakku on hyvää sellaisenaan, mutta tälläinen herkkusuu kaipasi vielä vadelmia ja banaania kakun kaveriksi. Kakku myös säilyy hyvin jääkaapissa ja oli melkein parempaa illalla jääkaappiviileänä. Tämän suklaakakun kanssa voisi maistua se banaanista tehty jäätelö, josta olen laittanut ohjeen aikaisempaan blogikirjoitukseen. Kakku todella maistuu suklaalle ja on hyvää! Kannattaa kokeilla!
"Hyvä työntekijä sairastaa lomalla" - näin kävi juuri minulle. Streptokokki aiheutti angiinan ja sen paraneminen olikin pitkä prosessi. Vielä tänäänkin vetelen viimeisiä antibiotteja eli juoksemaan en ole päässyt. Äsken kylläkin kävin kokeilemassa juoksua, mutta muutaman kilsan jälkeen tuntui pahalta eli jatkoin sitten lenkkiä kävellen. Ohessa muutama kuva tuolta lenkiltä. Keli oli loistava ja seura mitä parhainta. Harmi ettei juoksu sujunut, mutta hyvä fiilis jäi lenkistä!
Koska en päässyt lenkkeilemään ja en edes voinut tehdä lihaskuntoa huonon voinnin takia, niin keskityin etsimään hyviä sokerittomien herkkujen reseptejä. Ihme juttu että kun makaa kotona niin tekee herkkuja mieli koko ajan. Kokeilin leipoa jauhotonta ja sokeritonta suklaakakkua ja laitankin siitä teille reseptin kuvien kera. Tosiaan kakku ei ole täysin sokeriton vaan sokeri on korvattu palmusokerilla. Palmusokeri paketissa lukee, että: Palmusokeri valmistetaan kookospalmun kukinnon nektarista. Nektari eli mesi kerätään kukinnoista ja keitetään, kunnes se on sokeria. Valmis palmusokeri on väriltään kauniin ruskeaa ja maultaan aromikas sekä pehmeä. Palmusokeri on terveellisempi vaihtoehto tavalliselle sokerille, koska se sisältää sokerin lisäksi mineraaleja ja muita ravintoaineita. Palmusokerin glykeeminen indeksi on matala (GI 35), eli se vaikuttaa huomattavasti vähemmän verensokeriin, kuin tavallinen sokeri.
Tämän suklaakakun resepti on otettu Fitfashion- sivuilta. Samanlaiseen reseptiin törmäsin kerran iltalehden kautta eli mukailin näitä kahta reseptiä. Tässä siis ohje "terveelliseen" suklaakakkuun :)
SUKLAAKAKKU
6 munaa
2,5 dl raakakaakaojauhetta
1 dl kookosöljyä
2 dl palmusokeria
0,5 tl leivinjauhetta
Sitten vielä ohje taikinan tekoon. Lämmitä kookosöljy nestemäiseksi ja lisää joukkoon raakakaakaojauhe. Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti valkuaiseen puolet eli 1dl palmusokerista sekä leivinjauhe. Tämän jälkeen sekoita keltuaisten joukkoon loput eli 1dl palmusokerista.
Sekoita kookosöljy/raakakaakaomassa keltuaismassan sekaan varovasti käännellen. Sen jälkeen yhdistä valkuaiset keltuaismassaan varoen. Tässä tein itse sen virheen, että en kunnolla sekoittanut eli jossakin kakkupalassa maistui suklaa enemmän kuin toisessa eli kannattaa sekoittaa tarpeeksi. Kuitenkaan valkuaisen ilmavuus ei saisi kovin kärsiä.
Kaada taikina irtopohjavuokaan (käytä pohjalla ja reunoilla leivinpaperia). Itse en käyttänyt kuin pohjassa ja reunat voitelin kookosöljyllä. Toimi ainakin minulla eli sain kakun nätisti irti vuuasta. Vuoka kannattaa olla pienehkö eli minulla on 24cm ja kakusta tuli matala. Mitä pienempi vuoka sitä komeampi kakku :) Luulisin että 18 cm tulee oikein hyvä ja tarpeeksi korkea kakku.
Paista 180 asteisessa uunissa keskitasolla noin 35 minuuttia. Jäähdytä hetki ja irrota kakku vuuasta. Kakku on hyvää sellaisenaan, mutta tälläinen herkkusuu kaipasi vielä vadelmia ja banaania kakun kaveriksi. Kakku myös säilyy hyvin jääkaapissa ja oli melkein parempaa illalla jääkaappiviileänä. Tämän suklaakakun kanssa voisi maistua se banaanista tehty jäätelö, josta olen laittanut ohjeen aikaisempaan blogikirjoitukseen. Kakku todella maistuu suklaalle ja on hyvää! Kannattaa kokeilla!
Kommentit
Lähetä kommentti