Siirry pääsisältöön

Harjoitusohjelmaan totuttelua

Viikko 2

Pitkän joululoman jälkeen alkoi paluu arkeen ja päätin taas aloittaa työmatkapyöräilyn. Edellisestä pitkästä lenkistä en ollut vielä maanantainakaan palautunut, joten pyöräily tuntui parhaalta mahdolliselta liikuntamuodolta. Itse asiassa uusi älykello näytti lauantain lenkin jälkeen palautumisajaksi 72h eli ilmeisesti en ollut muistanut palautua kunnolla. Nyt siis noudatin kellon ohjetta ja juoksin vasta kun palautumisaika näytti 0h. Viime viikolla kirjoitin harjoitusohjelmasta, jota pyrin noudattamaan. Tälläkään viikolla en päässyt ihan tavoitteeseen eli kolmeen lenkkiin, mutta tyytyväinen olen kahteen lenkkiin ja kuntosaliin :) Aikataulullisesti on haastavaa päästä kolmesti lenkille ellen yhdistä lenkkiä työmatkaan. Keskiviikkona tein niin, että kävelin töihin ja juoksin kotiin. Toimi loistavasti, koska pystyin jättämään ylimääräiset vaatteet ja tavarat työpaikalle. Tätä keskiviikon juoksua tulen noudattamaan! Ajattelin myös maanantaisin hyödyntää työmatkan juoksemiseen, mutta maanantain lenkki riippuu siitä miten olen palautunut viikonlopun pitkältä lenkiltä. 

Torstaina pääsin kuntosalille ensimmäistä kertaa monen vuoden tauon jälkeen. Rehellisesti sanottuna tuli pakokauhu, koska kuntosali oli täynnä vapaapainoja ja sali muutenkin sellainen "äijäsali". Hyödynnän kyseistä kuntosalia, koska tyttöni on samaan aikaan viereisessä salissa tanssitunnilla. En siis kehdannut lähteä sieltä pois (olin maksanut kuntosalista 5 euroa) vaan urhoollisesti haahuilin siellä 45 min. Tästä viisastuneena teen itselleni saliohjelman ensi kerralle, jotta osaan tehdä siellä tehokkaan treenin. Kuntosalissa ei siis ole mitään vikaa vaan ennemminkin käyttäjässä.

Lauantaina sää suosi lenkkeilijöitä! Mittari näytti vain paria pakkasastetta, joten aamupäivällä suuntasimme perheen kanssa ulkojäille. Minäkin laitoin kaunoluistimet jalkaan ja luistelin tänä talvena jo toistamiseen. Meikäläisen luistelua ei voi laskea kuntoiluksi, mutta mukavaa ulkoilua lasten kanssa. 



Luistelun jälkeen lähdin viikonlopun pitkälle lenkille eli juoksin 10km. Pitkästä aikaa juoksu kulki hyvin. Useasti olen kärsinyt lenkin aikana tai jälkeen päänsärystä, mutta nytpäs särkyä ei tullut! En vielä tiedä tarkalleen mitä tein erilailla nyt, mutta uskoisin päänsäryn johtuneen niskoista sekä huonosta käsien asennosta juoksun aikana. Yritin keskittyä lenkillä hartioiden rentouttamiseen sekä käsien oikeaan liikerataan. Lueskelin myös juoksuaiheisia artikkeleita, joissa kerrottiin päänsärystä ja sieltä nousi esiin suolan tarve. Minulla ei ole vielä käytössä mitään palautusjuomaa, mutta lenkin jälkeen olisi hyvä syödä kunnon ateria. Lauantaina valmistin ruuan ennen kuin lähdin lenkille ja söin lenkin jälkeen lämpimän ruuan. Ehkäpä tämä auttoi myös pitämään päänsäryn kurissa. Lauantain lenkin jälkeen juoksukello näytti palautumisajaksi 38h eli sen verran täytyy taas odotella, että pääsee seuraavan kerran lenkille.


Bataattihampurilainen


Aijai olisi niin tehnyt mieli tehdä tällä reseptillä hampurilaisia, mutta en millään jaksanut lähteä kauppaan hakemaan kyseisiä raaka-aineita. Jospa tällä viikolla saan ispiraation, mutta ajattelin jakaa reseptin ja laitan kuvia tulemaan sitten kun saan itse kokkailtua oman version. Ehdin jo suunnitella reseptin muokkaamista sen verran, että majoneesin jätän pois ja jauhelihan korvaan esim. broilerijauhelihalla tai sitten paistan sinne väliin kanafileen. Resepti löytyy täältä:

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/bataattiburgeri




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden vuoden lupaus

Tavoitteena Tampereen maraton 2017 Mahtavaa tätä vuotta kaikille. Ilmoittauduin Tampereen maratonille, joka juostaan ensi syksynä 16.9.2017. Maraton on myös maksettu ja nyt ei muuta kuin treenaamaan entistä tavoitteellisemmin. Joululoman aikana selasin Juoksija-lehteä ja erityisesti minua puhutteli aihe: Onnistu maratonilla. Lehteen 10/2016 on kirjattu harjoitusmallit eri määrätasoille eli tarkoittaa sitä, kuinka monta kertaa viikossa on mahdollista käydä juoksemassa. Valitsin itselleni "Maraton läpi" kohdan ja oma harjoitteluni rytmittyy seuraavasti. Maraton läpi Esimerkkiviikko (harjoitusten paikkaa voi vaihdella, mutta kolme juoksukertaa viikossa) Ma: Kestojuoksu 30-40 min helpolla vauhdilla Ti: Lepo Ke: Kestojuoksu 30-40 min  + 60-80m nopeaa juoksua To: Kuntosali Pe: "Lepo" tai helppo liikuntamuoto La: Pitkä lenkki (n. 1h ) Su: Lepo Tämä ohjelma pitäisi sitten mahduttaa 8h työpäivän ja lapsiperheen arkeen. Olen tästä kuitenkin niin

Ylisuorittaminen

Viikot 15 ja 16 Ennen luulin etten ole suorittaja- tyyppiä. Taidan kuitenkin olla juuri sellainen. En edes huomannut hiipivää väsymystä ennen kuin norovirus kaatoi sänkyyn neljäksi päiväksi. Kerrankin oli pakko levätä ja oli aikaa miettiä syntyjä syviä. Koetin tehdä liian monta asiaa "projektia" yhtä aikaa ja vaikka nukuin noin 7-8h yöunet ei ne riittänyt vaan väsymys painoi. Ensimmäiseksi sovin itseni kanssa, että täytyy hieman höllätä treeniohjelmaa. Saa nähdä miten käy syksyn maratonin, mutta en usko että edes jaksaisin juosta sitä jos nyt en lepää tarpeeksi. Lepääminen ei siis tarkoita, että satsaisin pelkästään nukkumiseen vaan esimerkiksi vietän aikaa lasten kanssa kotipihassa, puistoissa enkä suunnittele silloinkin tekeväni treeniä. Täytynee alkaa olemaan itselleni hieman armollisempi eli ei ole pakko onnistua kaikessa. Se ei olekaan helppoa kun on suorittaja ja voitontahtoinen, mutta onneksi tässä on koko elämä aikaa opetella. Tarvittaessa sitä voi muuttaa kurssia
Intoa piisaa Flunssa ei onneksi iskenytkään minuun, vaikka niin viime sunnuntaina epäilin. Kurkkukipu hävisi parissa päivässä ja pystyin pyörällä kulkemaan työmatkat. Kuluneella viikolla kävin kahdesti juoksemassa. Tytöllä on kerran viikossa tanssiharrastus ja hyödynsin sen ajan tehokkaasti ja kävin 30 min juoksulenkillä. Teki kyllä hyvää vetäistä nopeampitempoinen lenkki. Puin tuolle lenkille päälle hiihtopuvun, koska mittari näytti silloin vain +1 astetta. Muutenkin viime talven juoksin hiihtopuku päällä, koska se ei ole liian kuuma ja toisaalta ei myöskään liian kylmä. Ohessa on kuva tuolta lenkiltä. Viime viikolla ajattelin, että voisin kokeilla joogaa. Vähän sen tapaista tein parina iltana, mutta taitaa perinteinen lihaskunto ja venyttely olla enemmän minun juttu. En muuten vieläkään jaksa vetää leukoja, vaikka joka päivä tuleekin kotona tangossa roikuttua. Pysyypähän selkä ja niskat kunnossa kun roikkuu, mutta ei vain voimat riitä vetämään itseä ylös. Sen verran kyllä j