Siirry pääsisältöön
Kohti kisakuntoa

Yritin viikolla liikkua mahdollisimman kevyesti, mutta en sitten kuitenkaan malttanut levätä tarpeeksi. Nyt sitten kärsin oikean takareiden jomotuksesta sekä niskakivuista. Niskat tosin saattavat oireilla myös töistä. Viikko enää aikaa Finlandia maratonille eli täytyy laittaa jalkaan tiikerisalvaa tai vastaavaa kylmägeeliä. Uskoisin, että lihakset ehtii palautua viikon aikana kunhan en taas heilu kuin heinämies joka paikassa.

Viikolla tuli pyöräiltyä ystävän luokse illan viettoon suuntaansa 10km. Kävin kahtena iltana kävelylenkille ja työmatkat kuljin pyörällä. Lihaskuntoa tuli tehtyä neljästi eli vihdoin olen löytänyt hyvän rytmin kotona jumppaamiseen. Lihaskuntoliikkeet teen oman kehon painolla ja työkaveri vinkkasi yhdestä nettisivusta, jossa alkoi 3kk "haaste". Ainakin itse ajattelin tuon aloittaa ja se löytyy täältä:

http://www.superfitme.fi/sfm-bodyweight-training-treeni-1/


Lihaskuntotreeniä voi hyvin tehdä myös ulkona ja tänään sunnuntaina tulikin testattua läheisen liikuntapuiston lihaskuntolaitteet. Samalla tuli yhdistettyä lihaskuntotreeni ja lasten kanssa puistossa leikkiminen. Lihaskuntolaitteet taisi olla Crossfit- laitteita tai ainakin osa laitteista oli. Ohessa vielä kuva jalkaprässistä.


Ruokapuoli alkaa myös olla aika hyvin hanskassa eli mitään övereitä ei ole tullut syötyä tai suurempia paastoja kokeiltua. Pikkuhiljaa rupean ymmärtämään, että tasaisen tappava arkirutiini on parasta niin ruuan kuin urheilun suhteen. Välillä on puuduttavaa syödä samantapaista ruokaa päivästä toiseen tai juosta samaa lenkkiä, mutta juuri siinä säännöllisyydessä se juju piileekin. Kunto pysyy hyvänä ja kilot kurissa kun pitää arkirutiinit kunnossa.

Oikeastaan rupesin pohtimaan rutiineja omien lasten kautta, koska pienille lapsille rutiinit on mahdottoman tärkeitä. Ne oikeastaan menee vähän sekaisin jos kovin muuttaa arjen käytäntöjä. Sama tuntuu olevan minullakin eli jos en pääse lenkille tai muuten liikkumaan päivittäin niin kyllä on muuten kiukkuinen rouva illalla. Sama homma ruuan kanssa eli sapuskaa pitää saada tasaisen väliajoin. Näitä asioita pyörittelin mielessäni ja totesin, että tasaisen tappava arkirutiini onkin hyvä asia ja siitä pitää osata nauttia!

Nyt täytyy tämä tuleva viikko keskittyä puolimaratonille joka on siis viikon päästä ja aloittaa kevyt hiilaritankkaus. Täytyy ostaa pitkästä aikaa vaikka patonkia ruuan kanssa nautittavaksi. Jostakin luin myös että voisi olla hyvä lisätä vedenjuonnin määrää eli täytyy muista juoda pikkaisen enemmän kuin normaalisti. Saa nähdä onko hiilareiden lisäämisestä hyötyä tai vedenjuonnista, mutta tuleepahan kokeiltua. Ainakin vuorokautta ennen h-hetkeä on ruokavalio hyvä muuttaa normaaliksi eli niin aion tehdä. Jännitys tiivistyy eli ensi kerralla kirjoitankin siitä miten tuo itse kisa meni.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden vuoden lupaus

Tavoitteena Tampereen maraton 2017 Mahtavaa tätä vuotta kaikille. Ilmoittauduin Tampereen maratonille, joka juostaan ensi syksynä 16.9.2017. Maraton on myös maksettu ja nyt ei muuta kuin treenaamaan entistä tavoitteellisemmin. Joululoman aikana selasin Juoksija-lehteä ja erityisesti minua puhutteli aihe: Onnistu maratonilla. Lehteen 10/2016 on kirjattu harjoitusmallit eri määrätasoille eli tarkoittaa sitä, kuinka monta kertaa viikossa on mahdollista käydä juoksemassa. Valitsin itselleni "Maraton läpi" kohdan ja oma harjoitteluni rytmittyy seuraavasti. Maraton läpi Esimerkkiviikko (harjoitusten paikkaa voi vaihdella, mutta kolme juoksukertaa viikossa) Ma: Kestojuoksu 30-40 min helpolla vauhdilla Ti: Lepo Ke: Kestojuoksu 30-40 min  + 60-80m nopeaa juoksua To: Kuntosali Pe: "Lepo" tai helppo liikuntamuoto La: Pitkä lenkki (n. 1h ) Su: Lepo Tämä ohjelma pitäisi sitten mahduttaa 8h työpäivän ja lapsiperheen arkeen. Olen tästä kuitenkin niin

Hyvinvointianalyysi

Firsbeat Sain työnantajalta ihan parhaan joululahjan ikinä. Saatiin Firstbeat hyvinvointianalyysit! Minähän malttamattomana ihmisenä tilasin sen heti kun vain sain lahjan käsiini ja mittaus alkoi sopivasti joululoman alkuun. Mittaria pidettiin kolme päivää (kolme yötä) ja samalla kirjoitettiin päiväkirjaan mitä kaikkea tuli tehtyä ja milloin meni nukkumaan jne. Hyvinvointianalyysiin kuului myös Firstbeatin puhelinpalaute, jossa sain käydä ammattilaisen kanssa läpi tuloksiani. Ensinnäkin on tämä jouksu ihan kuningaslaji! Kävin yhtenä mittauspäivänä juoksemassa 10 km ja muina päivinä kävelylenkillä. Juoksupäivänä analyysi antoi minulle täydet pisteet. Sain siis 100/100 liikunnan terveysvaikutuksesta, stressin ja palautumisen tasapainosta sekä unen palauttavuudesta. Mittausjakson aikana olin siis lomalla eli pääsin lenkille keskellä päivää ja puhelinanalyysissa juteltiinkin, että kun päivällä juoksen niin palautuminen lähtee hyvin käyntiin eikä vie yöunia. Yllätyin miten vähän &q

Ylisuorittaminen

Viikot 15 ja 16 Ennen luulin etten ole suorittaja- tyyppiä. Taidan kuitenkin olla juuri sellainen. En edes huomannut hiipivää väsymystä ennen kuin norovirus kaatoi sänkyyn neljäksi päiväksi. Kerrankin oli pakko levätä ja oli aikaa miettiä syntyjä syviä. Koetin tehdä liian monta asiaa "projektia" yhtä aikaa ja vaikka nukuin noin 7-8h yöunet ei ne riittänyt vaan väsymys painoi. Ensimmäiseksi sovin itseni kanssa, että täytyy hieman höllätä treeniohjelmaa. Saa nähdä miten käy syksyn maratonin, mutta en usko että edes jaksaisin juosta sitä jos nyt en lepää tarpeeksi. Lepääminen ei siis tarkoita, että satsaisin pelkästään nukkumiseen vaan esimerkiksi vietän aikaa lasten kanssa kotipihassa, puistoissa enkä suunnittele silloinkin tekeväni treeniä. Täytynee alkaa olemaan itselleni hieman armollisempi eli ei ole pakko onnistua kaikessa. Se ei olekaan helppoa kun on suorittaja ja voitontahtoinen, mutta onneksi tässä on koko elämä aikaa opetella. Tarvittaessa sitä voi muuttaa kurssia