Siirry pääsisältöön

Ylisuorittaminen

Viikot 15 ja 16

Ennen luulin etten ole suorittaja- tyyppiä. Taidan kuitenkin olla juuri sellainen. En edes huomannut hiipivää väsymystä ennen kuin norovirus kaatoi sänkyyn neljäksi päiväksi. Kerrankin oli pakko levätä ja oli aikaa miettiä syntyjä syviä. Koetin tehdä liian monta asiaa "projektia" yhtä aikaa ja vaikka nukuin noin 7-8h yöunet ei ne riittänyt vaan väsymys painoi. Ensimmäiseksi sovin itseni kanssa, että täytyy hieman höllätä treeniohjelmaa. Saa nähdä miten käy syksyn maratonin, mutta en usko että edes jaksaisin juosta sitä jos nyt en lepää tarpeeksi. Lepääminen ei siis tarkoita, että satsaisin pelkästään nukkumiseen vaan esimerkiksi vietän aikaa lasten kanssa kotipihassa, puistoissa enkä suunnittele silloinkin tekeväni treeniä. Täytynee alkaa olemaan itselleni hieman armollisempi eli ei ole pakko onnistua kaikessa. Se ei olekaan helppoa kun on suorittaja ja voitontahtoinen, mutta onneksi tässä on koko elämä aikaa opetella. Tarvittaessa sitä voi muuttaa kurssia jos tuntuu, että valitsema polku on liian raskas. 

Tästä eteenpäin pyrin kirjoittamaan tätä blogia kahden viikon välein. Ehdin paremmin suunnitella mitä kirjoitan. Toisaalta tämä on kyllä huippua kun saa kirjoittaa päiväkirjamaisesti kaikesta mitä mieleen juolahtaa :) Sairastelun takia juokseminen jäi väliin kahdelta viikolta, mutta ensi viikolla ajattelin ainakin kokeilla miten jaksan juosta. Kevät etenee ja kelit paranee eli ainakin motivaatio ja into on säilynyt väsymyksestä ja sairastelusta huolimatta. Nyt kuitenkin vältän ylisuorittamista eli yritän paremmin kuunnella kehon viestejä.

Vaniljainen marjarahka


Kamala norovirus vei kaikki voimat ja tuli mieleen, että tästä kun selviän niin sitten sallin itselleni herkutteluhetkiä. Vitsi kun sattui olemaan vielä pääsiäinen ja tänä vuonna jäi kaikki pääsiäisherkut väliin. Yleensä olen arkena tarkka siitä mitä syön, mutta viikonloppuisin sallin enemmän herkkuhetkiä. Tässä onkin hyvä resepti viikonloppuun eli sopii hyvin jälkiruuaksi. Olen joskus aikanaan saanut kuulla tämän eräältä joka kävi painonvartijoissa eli tässä rahkassa ei ole kovinkaan paljon kaloreita. Meillä myös lapset tykkää tästä eli maistuu makealle.

1 purkki Flora-Vanilja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 - 2 purkkia rasvatonta rahkaa
marjoja oman maun mukaan

Vaahdota vaniljakastike ja lisää loput aineet. Maistuu sellaisenaan eli ei tarvitse lisätä sokeria. Suosittelen kokeilemaan jos et ole ennen tehnyt. On hyvää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden vuoden lupaus

Tavoitteena Tampereen maraton 2017 Mahtavaa tätä vuotta kaikille. Ilmoittauduin Tampereen maratonille, joka juostaan ensi syksynä 16.9.2017. Maraton on myös maksettu ja nyt ei muuta kuin treenaamaan entistä tavoitteellisemmin. Joululoman aikana selasin Juoksija-lehteä ja erityisesti minua puhutteli aihe: Onnistu maratonilla. Lehteen 10/2016 on kirjattu harjoitusmallit eri määrätasoille eli tarkoittaa sitä, kuinka monta kertaa viikossa on mahdollista käydä juoksemassa. Valitsin itselleni "Maraton läpi" kohdan ja oma harjoitteluni rytmittyy seuraavasti. Maraton läpi Esimerkkiviikko (harjoitusten paikkaa voi vaihdella, mutta kolme juoksukertaa viikossa) Ma: Kestojuoksu 30-40 min helpolla vauhdilla Ti: Lepo Ke: Kestojuoksu 30-40 min  + 60-80m nopeaa juoksua To: Kuntosali Pe: "Lepo" tai helppo liikuntamuoto La: Pitkä lenkki (n. 1h ) Su: Lepo Tämä ohjelma pitäisi sitten mahduttaa 8h työpäivän ja lapsiperheen arkeen. Olen tästä kuitenkin niin
Intoa piisaa Flunssa ei onneksi iskenytkään minuun, vaikka niin viime sunnuntaina epäilin. Kurkkukipu hävisi parissa päivässä ja pystyin pyörällä kulkemaan työmatkat. Kuluneella viikolla kävin kahdesti juoksemassa. Tytöllä on kerran viikossa tanssiharrastus ja hyödynsin sen ajan tehokkaasti ja kävin 30 min juoksulenkillä. Teki kyllä hyvää vetäistä nopeampitempoinen lenkki. Puin tuolle lenkille päälle hiihtopuvun, koska mittari näytti silloin vain +1 astetta. Muutenkin viime talven juoksin hiihtopuku päällä, koska se ei ole liian kuuma ja toisaalta ei myöskään liian kylmä. Ohessa on kuva tuolta lenkiltä. Viime viikolla ajattelin, että voisin kokeilla joogaa. Vähän sen tapaista tein parina iltana, mutta taitaa perinteinen lihaskunto ja venyttely olla enemmän minun juttu. En muuten vieläkään jaksa vetää leukoja, vaikka joka päivä tuleekin kotona tangossa roikuttua. Pysyypähän selkä ja niskat kunnossa kun roikkuu, mutta ei vain voimat riitä vetämään itseä ylös. Sen verran kyllä j