Siirry pääsisältöön

Helmikuun pakkaset

Viikko 6

Eihän se mikään yllätys ole, että helmikuussa on pakkasta. Silti kovat pakkaset pääsivät yllättämään ja lämpötilan lasku -20 lukemiin. En uskaltanut tai edes halunnut lähteä kovilla pakkasilla juoksulenkille, mutta pyörällä tuli kuljettua työmatkat. Kuntosalilla kävin kerran ja sieltä nappasin seuraavan kuvan.


Kuluneella viikolla satuin vanhenemaan myös yhden vuoden ja tuli jonkin verran enemmän herkuteltua. Seuraavan viikon tavoite onkin pysyä erossa herkuista ja palata takaisin lähes sokerittomaan ruokavalioon sekä vähennän leivän syöntiä. Luulisi, että osaisi tähän ikään mennessä syödä oikein, mutta ei millään. Maailmassa on liikaa houkutuksia! Onneksi yleensä pystyn nopeasti korjaamaan ruokavalion oikeille urille eli en missään nimessä halua tehdä herkuttelusta tapaa. Itse asiassa sokerista ei ole minulle oikeasti mitään hyötyä. Päinvaston, olen paljon väsyneempi. 

Ulkoilua järven jäällä

Lauantaina kävin 10km kävelylenkillä järven jäällä, koska keskiviikon työmatkajuoksu jäi välistä kovan pakkasen takia. Pakkasta oli vielä yli 10 astetta, mutta se ei kävellessä haitannut. Satuin törmäämään reitillä seuraavaan liikennemerkkiin:


En lähtenyt kokeilemaan miten heikkoa jää on, vaan käännyin eri suuntaan. Jäällä oli tosi hyvä kävellä, koska lunta ei ollut paljoa. Täytyy käydä useamminkin, koska maisemat ovat upeat. Seuraavassa kuvassa näkyy vähän paremmin miten kauniit maisemat järveltä avautui. 


Sunnuntain lenkki

Sunnuntaina eli tänään lauhtui ja mittari näyttää vain muutamaa pakkasastetta. Lähdin heti aamupalan jälkeen juoksemaan 10km lenkin ja teki hyvää! Nyt on sitten vielä päivä aikaa puuhastella kaikkea muuta ja lapset toivoivat luistelemaan sekä pulkkamäkeen. Mitä sitä ei tekisi lasten vuoksi. Suunnon urheilukello näyttää 46h palauttelua, joten itse en meinaa enää tänään kuntoilumielessä huhkia. Arkiliikunta on kuitenkin kaikille tärkeää eli eiköhän sitä tule tampattua lasten kanssa mäkeä ylös pulkkien ja liukureiden kanssa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden vuoden lupaus

Tavoitteena Tampereen maraton 2017 Mahtavaa tätä vuotta kaikille. Ilmoittauduin Tampereen maratonille, joka juostaan ensi syksynä 16.9.2017. Maraton on myös maksettu ja nyt ei muuta kuin treenaamaan entistä tavoitteellisemmin. Joululoman aikana selasin Juoksija-lehteä ja erityisesti minua puhutteli aihe: Onnistu maratonilla. Lehteen 10/2016 on kirjattu harjoitusmallit eri määrätasoille eli tarkoittaa sitä, kuinka monta kertaa viikossa on mahdollista käydä juoksemassa. Valitsin itselleni "Maraton läpi" kohdan ja oma harjoitteluni rytmittyy seuraavasti. Maraton läpi Esimerkkiviikko (harjoitusten paikkaa voi vaihdella, mutta kolme juoksukertaa viikossa) Ma: Kestojuoksu 30-40 min helpolla vauhdilla Ti: Lepo Ke: Kestojuoksu 30-40 min  + 60-80m nopeaa juoksua To: Kuntosali Pe: "Lepo" tai helppo liikuntamuoto La: Pitkä lenkki (n. 1h ) Su: Lepo Tämä ohjelma pitäisi sitten mahduttaa 8h työpäivän ja lapsiperheen arkeen. Olen tästä kuitenkin niin

Ylisuorittaminen

Viikot 15 ja 16 Ennen luulin etten ole suorittaja- tyyppiä. Taidan kuitenkin olla juuri sellainen. En edes huomannut hiipivää väsymystä ennen kuin norovirus kaatoi sänkyyn neljäksi päiväksi. Kerrankin oli pakko levätä ja oli aikaa miettiä syntyjä syviä. Koetin tehdä liian monta asiaa "projektia" yhtä aikaa ja vaikka nukuin noin 7-8h yöunet ei ne riittänyt vaan väsymys painoi. Ensimmäiseksi sovin itseni kanssa, että täytyy hieman höllätä treeniohjelmaa. Saa nähdä miten käy syksyn maratonin, mutta en usko että edes jaksaisin juosta sitä jos nyt en lepää tarpeeksi. Lepääminen ei siis tarkoita, että satsaisin pelkästään nukkumiseen vaan esimerkiksi vietän aikaa lasten kanssa kotipihassa, puistoissa enkä suunnittele silloinkin tekeväni treeniä. Täytynee alkaa olemaan itselleni hieman armollisempi eli ei ole pakko onnistua kaikessa. Se ei olekaan helppoa kun on suorittaja ja voitontahtoinen, mutta onneksi tässä on koko elämä aikaa opetella. Tarvittaessa sitä voi muuttaa kurssia

Hyvinvointianalyysi

Firsbeat Sain työnantajalta ihan parhaan joululahjan ikinä. Saatiin Firstbeat hyvinvointianalyysit! Minähän malttamattomana ihmisenä tilasin sen heti kun vain sain lahjan käsiini ja mittaus alkoi sopivasti joululoman alkuun. Mittaria pidettiin kolme päivää (kolme yötä) ja samalla kirjoitettiin päiväkirjaan mitä kaikkea tuli tehtyä ja milloin meni nukkumaan jne. Hyvinvointianalyysiin kuului myös Firstbeatin puhelinpalaute, jossa sain käydä ammattilaisen kanssa läpi tuloksiani. Ensinnäkin on tämä jouksu ihan kuningaslaji! Kävin yhtenä mittauspäivänä juoksemassa 10 km ja muina päivinä kävelylenkillä. Juoksupäivänä analyysi antoi minulle täydet pisteet. Sain siis 100/100 liikunnan terveysvaikutuksesta, stressin ja palautumisen tasapainosta sekä unen palauttavuudesta. Mittausjakson aikana olin siis lomalla eli pääsin lenkille keskellä päivää ja puhelinanalyysissa juteltiinkin, että kun päivällä juoksen niin palautuminen lähtee hyvin käyntiin eikä vie yöunia. Yllätyin miten vähän &q